la bienvenue, Venlo en omgeving

Er is zóveel te ontdekken in Noord-Limburg! Laat je verrassen, we helpen je graag op weg.
Venlo, groene stad aan de Maas, heeft een prachtige oude binnenstad met vele historische panden en kleine straatjes. Het monumentale pronkstuk van de stad is het stadhuis op de Markt. Het is gezellig winkelen in Venlo, het Limburgs Museum heeft het hele jaar door mooie tentoonstellingen en voor een gevarieerd aanbod van theater, cultuur en muziek kun je terecht bij De Maaspoort en poppodium Grenswerk. Strijk neer op een terrasje aan de Maas, op de Markt of op een ander gezellig pleintje om daarna de maaltijd te nuttigen in één van de vele restaurants. Wij reserveren met alle plezier een tafeltje voor je.

Venlo is daarnaast omgeven door prachtige natuurgebieden, vooral de smalle strook tussen de Maas en de Duitse grens kent prachtige wandel- en fietspaden omgeven door verrassende natuur en ook over de grens liggen uitgestrekte natuurgebieden.

Even ten noorden ligt toeristisch Arcen, waar je de Kasteeltuinen kunt bezoeken of de Hertog Jan Brouwerij. Het pittoreske dorp is van oorsprong een vestingstadje en heeft een ontzettend knus centrum.

Verderop langs de Maas liggen nog meer authentieke dorpjes, je kunt fietsen langs de uitgestippelde routes van het fietsknooppuntennetwerk of een wandeling maken in één van de Nationale Parken in de buurt zoals De Groote Peel en De Maasduinen. Op diverse plaatsen kun je met een veerpont de Maas oversteken waar je vervolgens het ene na het andere leuke dorpje tegenkomt. Het rozendorp Lottum bijvoorbeeld.

Kloosterdorp Steyl is o.a. beroemd vanwege de vele oude kloosters met hun prachtige tuinen, het Missiemuseum en de Botanische Tuin. Een uitzonderlijke enclave van katholiek erfgoed, zoals er in Nederland geen ander te vinden is. Zie ook onze nieuwspagina voor een mooie filmpje over dit bijzondere dorp aan de Maas.

Meer informatie over Venlo en de regio vind je op:
Venlo verwelkomt en Visit noord-Limburg